Kezdőlap

[smartslider3 slider=”2″]
SOCCA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKSÁG JEGYVÁSÁRLÁS
SOCCA KISPÁLYÁS LABDARÚGÓ VILÁGBAJNOKSÁG PROGRAM

BEMUTATKOZÁS

SOCCA Hungary – SOCCA-Kispályás Magyar Labdarúgó Sportszövetség honlapja

A Socca Hungary az International Socca Federation hivatalos magyar szövetsége.
International Socca Federation (ISF)

Az International Socca Federation a csatlakozó országok szövetségeinek világszervezete, amely a hagyományos 5+1 bajnokság koordinálója, ugyanakkor az irányítása alá tartozik a 6+1, 7+1, valamint a 8+1 játékrendszerű nemzetközi kispályás labdarúgó tornák szervezése is.

Mi  az a SOCCA?

„A kispályás labdarúgás jövője, a jövő kispályás labdarúgása” – hirdeti a Socca Hungary szlogenje.

A Socca-t a nagypályás labdarúgás és a futsal keverékeként emlegetik. Egyidejűleg 5 mezőnyjátékos és 1 kapus tartózkodik a 25 méter széles, 45 méter hosszú pályán csapatonként, ahol a kapu 4 méter széles és 2 méter magas. Büntetőnél, vagy döntetlen esetén szétlövésnél, nem állítottból rúgják a labdát kapura, hanem rávezetéssel, amit adott idő alatt kell végrehajtani. A kapu mérete lehetővé teszi a gólgazdag mérkőzéseket, emiatt gyors, pörgős, látványos játék alakul ki. Sárga lapnál a játékos büntetése 2 perces kiállítás.

Bemutatjuk a Socca Hungary-t:

A Socca Hungary 2018-ban lépett a szabadidős labdarúgó bajnokságok és tornák szervezőinek sorába. 2021-re 11 megyében megtalálható a Socca. 2019-ben a Magyar Válogatott a görögországi világbajnokságon lépett először nemzetközi színtérre, ahol 40 ország csapatai közül az előkelő, legjobb 8 csapat közé jutott. Ennek a remek teljesítménynek köszönhetően a Magyar Válogatott kvalifikálta magát a 2022. áprilisában megrendezésre kerülő mexikói világbajnokságra, ahol ugyancsak 40 ország csapataival küzd a vb címért. Magyarország 4 csapatot delegált a 2020-as Bajnokok Ligájára, mely Szlovéniában került megrendezésre. A Socca Hungary a bajnokságokat saját fejlesztésű szoftver segítségével szervezi, mely a Leisure Leagues nevet kapta. A Socca Hungary jelenleg közel 3000 igazolt játékossal rendelkezik, országosan meghatározó tornákat szervez több megyében. 2021-ben a Socca Hungary munkájának eredményeként az International Socca Federation felkérte a Socca Hungary-t  Nemzetközi Elnökségének tagjai sorába.

A Socca Hungary szervezeti felépítése : Kelet-Magyarország, Nyugat-Magyarország, Közép-Magyarország. A szövetség országos lefedettségű, célja minden magyarországi régiót bevonni és megmozgatni.

Vízió

A Socca Hungary célja, hogy a szövetség 2023-ban meghatározó legyen a magyar kispályás labdarúgásban, továbbá egy magyarországi Socca Sportközpont létesítése, mely megfelelő helyszínéül szolgálhat nemzetközi tornák megrendezésének is ( Európa Bajnokság, Bajnokok Ligája). Távlati célok között szerepel a magyarországi kispályás labdarúgó tornák bevonása egy szervezet alá, ezzel elkerülve az ad-hoc szervezésű tornákat és segítve, hogy kialakulhasson egy  koncentrált tornasorozat. A Socca Hungary arra törekszik, hogy regionális liga szinten, heti rendszerességgel lebonyolított országos bajnokságokat indítson. A Socca Hungary szakmai célkitűzése, az országban dolgozó sportszakemberek (szervezők, játékvezetők, csapatvezetők, leendő szponzorok) között elindítani egy összefogást, amely a kispályás labdarúgó társadalom egységesítését, a sportág fejlődését szolgálhatja rövid-, és  hosszútávon .

Célcsoport

Magyarországon sajátos hagyományú a labdarúgás profi és amatőr keretek között is. A kispályás labdarúgás országosan több embert mozgat meg éves szinten, mint a zárt keretek között működő futsal, azonban átmenetet képez közte és a nagypályás labdarúgás között. Az amatőr kispályás labdarúgó tornák legnagyobb bázisát önszerveződés által létrejött csapatok alkotják. Számunkra ez a réteg a kiemelt célcsoport.

Szakmai háttér

A szakmai stábot jelenleg olyan tornaszervezők és országosan elismert szakemberek alkotják, akik a labdarúgásban szerzett nagy tapasztalatuknak köszönhetően már a legelső tornát is profi körülmények között szervezték meg.

ESEMÉNYEK

SOCCA Hungary eseményei

Error validating access token: Session has expired on Saturday, 03-Sep-22 02:12:01 PDT. The current time is Wednesday, 24-Apr-24 08:41:16 PDT.

PARTNEREINK

SOCCA Hungary támogatók